Aile Hekimliği A.B.D

Aile Hekimliği Anabilim Dalı

Bilimsel Faaliyetler :

Yayınlar:

Endogenous Sex Hormones and Their Associations With Cardiovascular Risk Factors In Postmenopausal Women.
Güdücü N, Görmüs U, Kutay SS, Kavak ZN, Telatar B. J Endocrinol Invest. 2013 Feb 27. [Epub ahead of print]

Iron Use In Pregnant Women and Prevalence of Prenatal Anemİa . ( Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care dergisine kabul edildi. )
Berrin Telatar1, Ethem Erginöz2, Yasemin Akın3, Engin Tutkun4, Nilgün Güdücü5, Serdar Cömert6, Sibel Cevizci 7, Mehmet Cem Turan 8

Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin çalışanlarının besin güvenliği hakkındaki tutum ve davranışları. Bozok Tıp Dergisi 2013;1:21-25.

Bildiriler:

Öner C, Çatak B, Telatar B. "Okul aşılamalrında başarı oranı ve aile reddi", 8.İstanbul Aile Hekimliği Kongresi , İstanbul, 26-27 Nisan 2013. (Sözlü Sunum)

Öner C, Çatak B, Telatar B. " AÇS/AP Merkezlerine RIA için başvuran kadınların RIA hakkındaki bilgi düzeyleri ve tutumları" 8.İstanbul Aile Hekimliği Kongresi , İstanbul, 26-27 Nisan 2013.

Öner C, Çatak B, Telatar B. " Kantin çalışanlarının gıda güvenliği hakkındaki tutum ve davranışları" 8.İstanbul Aile Hekimliği Kongresi , İstanbul, 26-27 Nisan 2013.

Esen L, Öner C, Telatar B." Tıp fakültesinde okuyan öğrencilerin ilaç kullanım davranışları" 28. ANKEM Kongresi, İstanbul 26-27 Nisan 2013.(Sözlü Sunum)

Öner SY, Volkan Ö, ÖnerC, Mengi A, Direskeneli H, Taşan AD. "Romatoid artrit hastalarında leptin düzeyi remisyonla ilgisizdir" Çukurova Romatoloji Günleri, Mersin 26-27 Nisan 2013.

Kurslar:

Tıbbi Terminoloji Kursu ( 11-12 Nisan tarihlerinde Trakya Üniversitesi Anatomi Anabilim dalı tarafından düzenlenmiştir.) Dr.Berrin Telatar ve Dr.Can Öner katılmıştır.

Kongreler:

8.Uluslararası Katılımlı İstanbul Aile Hekimliği Kongresi (26-27 Nisan 2013):
Dr.Berrin Telatar (Konuşmacı) : Koruyucu Hekimlik Kapsamında Periyodik Muayeneler
Dr.Can Öner (Konuşmacı):Akılcı İlaç Kullanımı: Genel Bakış

12. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi (15-19 Mayıs):
Dr.Berrin Telatar (Sözlü Bildiri Oturum Başkanlığı)
Dr.Yalçın Erdoğan (Sözlü Bildiri)