Biyokimya A.B.D
Araştırma Projeleri

Biyokimya Anabilim Dalı

Mezuniyet Öncesi Eğitim:

Biyokimya Anabilim Dalı Tıp Fakültesi Eğitim ve Öğretim Programı’nda yer alan Temel Biyokimya ve Klinik Biyokimya derslerini teorik ve uygulamalı olarak yürütmektedir. Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine I. ve II. yarıyılda Temel Biyokimya Dersleri teorik ve laboratuvar uygulamaları, 2. sınıf öğrencilerine I. ve II. yarıyılda Klinik Biyokimya Dersleri teorik ve laboratuvar uygulamaları öğretim üyelerimizin danışmanlığında verilmektedir. Tıp Fakültemizin 3. sınıf ve daha sonraki aşamalarında Dahili Bilimler kapsamına destek amaçlı Klinik Biyokimya dersleri eklenek hekim adaylarımızın moleküler, bilimsel ve tıbbi temellerinin sağlam tutulması amaçlanmaktadır. Ayrıca Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksekokulu (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Besleme ve Diyetetik, Ebelik Programları) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (Tıbbi Laboratuar Teknikerliği Programı) Temel ve Klinik Biyokimya dersleri verilmektedir.

Mezuniyet Sonrası Eğitim:

Biyokimya Anabilim Dalın'da 2006 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı tezli yüksek lisans programı açılmış olup, halen öğrenci kabul edilmektedir. Biyokimya Yüksek Lisans programında öğrencilere Temel ve Klinik Biyokimya derslerinde genel laboratuvar ilkeleri, analitik teknikler ve uygulamaları ile ilgili bilgiler verilerek, güncel bilgilerle donanmış, modern teknikleri bilen ve kullanabilen eğitim elemanları yetiştirmek hedeflenmektedir. Ayrıca, öğrencilere yüksek lisans eğitimleri süresince Biyokimya alanında bir proje oluşturma, deneysel çalışma planlama, yürütme ve makale haline dönüştürebilme yeteneği kazandırılmaktadır.