Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Anabilim Dalının Kuruluşu ve Amacı:

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana Dahili Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde eğitim ve bilimsel faaliyetlerini sürdürmektedir. Anabilim Dalının amacı, Ülkemizde çocuk sağlığının korunması, çocukluk dönemi hastalıklarının erken tanı ve tedavisi, hem yenidoğan, hem de çocukluk döneminde ölümlerin önlenmesine yönelik iyi eğitim almış, araştırmacı pratisyen hekim ve uzman hekim yetiştirmek, Ulusal ve Uluslar arası araştırmaları yürütmek ve yayın yapmaktır.

Bilim Dalları :

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde 15 ayrı Bilim Dalı bulunmaktadır (Tıpta ve Dişhekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği, 2009). Anabilim dalımızda halen, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk Kardiyoloji, Yenidoğan, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Daları mevcuttur.