Dermatoloji A.B.D

Dermatoloji Anabilim Dalı

Genel Tanım:

Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıklar) Anabilim Dalı, 2006 yılından itibaren İstanbul Bilim Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde bilimsel ve eğitsel çalışmalarına devam etmektedir.

İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'nın hedefi, dermatoloji alanında önderlik etmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için amacımız, mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimin uluslar arası standartlarda verilmesi, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmetini sunulması, dermatolojinin gelişimine katkıda bulunacak ulusal ve uluslararası araştırmaların yürütülmesidir. İBÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı eğitim programı alanında yetkin, en son bilgi ve beceriler ile donatılmış akademisyen ve klinisyenlerin yetiştirilmesini sağlayacak biçimde planlanmıştır.