Genel Cerrahi A.B.D

Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Genel Cerrahi Anabilim Dalı; İstanbul Bilim Üniversitesinin Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşundan sonra oluşturulan akademik birimler içinde, Tıp Fakültesinin devredildiği 2006 yılından beri gerek lisans gerekse lisans üstü eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Genel Cerrahi Anabilim Dalının amacı; Genel Cerrahi alanında uluslararası norm ve standartlara uygun nitelikte, akademik cerrahi camia ile bilime katkı sağlayacak ölçütlerde alanında uzmanları yetiştirmek ve onların ileriki yaşamlarında ufuklarını açarak bir dünya vatandaşı olmalarını temin etmektir. Anabilim Dalımız bünyesine her geçen gün katılan alanında öncü, uluslararası deneyim ve üne sahip öğretim üyeleri sayesinde lisans öncesi ve lisans sonrası öğrenciler en iyi şekilde yetişmektedir. Tüm bunlar yapılırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı ve medeniyetin üst seviyelere çıkarılmasını hedefleyen bilimsel bakış açısı ve uygulamalarının yetişecek hekimlere aktarılması, yine Ulu Önder'in “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” istemine yaraşacak Tıp Doktorlarının ve Genel Cerrahi Uzmanlarının yetiştirilmesi ana ilkemiz olacaktır.