Göğüs Hastalıkları A.B.D

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Eğitim:

Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı; Tıp Fakültesinin devredildiği 2006 yılından itibaren İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde eğitim ve bilimsel faaliyetlerini sürdürmektedir.

Mezuniyet Öncesi Eğitim:

Tıp Fakültesi III. Sınıf öğrencilerine temel Göğüs Hastalıkları bulgu ve semptomları konusunda temel eğitim verilmektedir. Tıp Fakültesi IV. Sınıf öğrencilerine Göğüs Hastalıkları Bölümünce takip ve tedavisi yapılan hastalıklar, klinik belirti ve bulguları, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında eğitim verilmektedir. Bu eğitim teorik ve pratik uygulama alanı içermektedir. Teorik eğitimle verilen bilgiler pratik uygulama ve hasta başı eğitimle uygulama becerisi kazandırmaktadır.

Mezuniyet Sonrası Eğitim:

Araştırma görevlisi eğitiminde 3 ay Radyoloji, 3 ay Enfeksiyon Hastalıkları, 6 ay İç Hastalıkları rotasyonu yapılmaktadır. Kalan eğitim süresi üniversitemiz hastanelerinde değerlendirilmektedir. Anabilim dalımızda bilimsel araştırmalar üniversitemiz hastanesinde eğitim veren diğer hastaneler ve üniversitelerdeki çeşitli birimlerle iş birliği yapılarak yürütülmektedir.