Göz Hastalıkları A.B.D

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

Genel Tanım:

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı; İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi , Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü kapsamında mezuniyet öncesi ve sonrası Göz Hastalıkları ile ilgili teorik ve pratik eğitim çalışmaları ve bilimsel etkinliklerinin yanı sıra göz hastalıkları ile ilgili hastaların medikal ve cerrahi tedavi hizmetlerini sürdürmektedir.

Göz Anabilim Dalının amacı, Göz Hastalıkları konusunda Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve araştırma görevlisi olarak eğitim almakta olan uzmanlık öğrencilerinin bilgi birikimini arttırmak, yapılan bilimsel çalışmalar ile ülkemizde oftalmoloji alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarına katkıda bulunmak ve ayrıca elde edilen bilgi ve deneyimin yardımı ile göz hastalıklarının tedavisinde hizmet sunmaktır.