Mikrobiyoloji A.B.D

Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Genel Tanım:

Mikrobiyoloji Anabilim dalımız 2006 yılından itibaren İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı adı altında eğitim ve bilimsel faaliyetlerine devam etmektedir. Tıp Fakültesi 2. ve 3. sınıf temel ve klinik mikrobiyoloji teorik ve pratik dersleri verilmekte, ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksek Okulunda ve Sağlık Meslek Yüksekokulunda temel mikrobiyoloji dersleri de anlatılmaktadır. Hastanede mikrobiyoloji laboratuvarında bakteriyolojik ve serolojik tetkikler yapılmakta ve rutin laboratuvar hizmeti verilmektedir. Avrupa Florence Nightingale Hastanesi Transfüzyon merkezi sorumluluğu ve Enfeksiyon kontrol komitesi içinde de aktif olarak görevini yapmaktadır. Uygulanan bu hizmetlere ilaveten diğer branşlarla birlikte araştırmalar ve projeler yürütülmektedir.