Ortopedi ve Travmatoloji A.B.D

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Genel Tanım:

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, 2006 yılından itibaren İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, doğumsal veya sonradan edinilmiş kemik ve eklemlere bağlı şekil ve işlev bozukluklarının tedavisi ile ilgilenen bir cerrahi dalıdır. Bu bağlamda Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, boyundan ayak parmaklarına kadar bütün vücut bölgelerinde, çok çeşitli hastalıklar ile ilgilenen bir branştır. Bu hastalıklardan başlıcaları çeşitli sebeplerle (kazalar veya spor yaralanmaları vb nedenlerle) oluşmuş kırıklar , çıkıklar, kas, tendon, eklem bağları yaralanmaları tedavisini ve ayrıca kemik ve yumuşak doku tümörlerinin tedavisini içermektedir. Ayrıca doğuştan ve sonradan kazanılmış kol ve bacak kısalıkları ve şekil bozukluklarının, omurga hastalıklarının (eğrilikleri, kırıkları, tümörleri, dejeneratif ve doğumsal ve çeşitli hastalıklara bağlı bozuklukları, disk hastalıkları) tedavisini kapsamaktadır.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın amacı, tıp fakültesi öğrencilerini cerrahi uygulamaları kapsamına giren rahatsızlıklar konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, bu hastalıklara yaklaşım prensiplerini öğretmektir. Anabilim Dalı, çalışma alanına giren konularda ilgili konularda hastalara ve öğrencilere güncel ve bilimsel bir hizmet sunmayı amaçlar.