Patoloji A.B.D

Patoloji Anabilim Dalı

Genel Tanım:

Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı, Üniversitemizin kuruluş tarihi ile birlikte Cerrahi Tıp Bilimleri bünyesinde eğitim ve bilimsel faaliyetlerine başlamıştır. Genel ve özel patoloji teorik derslerinin verilmesinin yanı sıra, modern ve tam donanımlı laboratuvarları, makroskopik ve mikroskopik geniş vaka serileri ile öğrencilerin pratik çalışmaları yürütülmektedir.

Anabilim Dalı, tıp fakültesinin haricinde, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Histoloji ve Embriyoloji yüksek lisans programında ve Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu eğitim programında yer alan patoloji derslerini de yürütmektedir. Bunun haricinde multidisipliner ve hücre kültürü yapmaya elverişli bir diğer laboratuar yüksek lisans öğrencilerinin tez çalışmalarını sürdürmek üzere hizmet vermektedir.