Perinatoloji B.D.

Perinatoloji Bilim Dalı

Perinatoloji Nedir ? Neden Önemlidir ?

Perinatoloji dediğimiz gebelik ve doğum bilimi gebe kadınların ve bebeklerinin sağlığını düzeltmek, fetal anormalliklerin erken teşhisi, kromozomal anormalliklerin taranması, düşüklerin ve ölü doğumların engellenmesi, erken doğumun önceden anlaşılıp önlenebilmesi, çoğul gebeliklerde oluşabilecek problemlerin teşhisi ve gebeliklerin takibini yönetebilmek için çok önemlidir. Anne ve bebek ölüm hızını azaltmada perinatoloji bilim dalı etkin bir rol oynamaktadır.

Perinatoloji Bilim Dalı’nın Kurulması ve amacı:

Perinatoloji Bilim Dalı Fakültemizde 2009 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilimdalı’nın bir yan dalı olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Alin Başgül Yiğiter başkanlığında kurulmuştur. Hedefimiz dünya standartlarında tanı ve tedavi hizmetlerinin sağlanabilmesi, iyi eğitimli ve deneyimli perinatoloji uzmanlarının yetiştirilmesi ve uluslararası bilimsel ortamlarda sunulabilecek perinatoloji alanında bilimsel çalışmaların yapılabilmesidir.
Perinatoloji bilim dalı aynı zamanda fakültemiz kadın hastalıkları ve doğum anabilimdalı tıpta uzmanlık öğrencilerinin ve tıp fakültesi öğrencilerininde eğitimine aktif olarak katılmaktadır.