Romatoloji B.D.

Romatoloji Anabilim Dalı

Eğitim:

Tıp Fakültesi Eğitimi:

Üniversitemizde Romatoloji eğitimi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı bünyesinde, 3, 4. ve 6. sınıflarda verilmektedir.
Teorik ders başlıkları:
- Kas- İskelet sisteminin anatomisi ve romatolojik hastalıkların sınıflandırılması,
- Romatolojik hastalıklarda belirti ve bulgular
- Artritli Hastaya Yaklaşım
- Yumuşak Doku Romatizması ve Osteoartritler
- Romatoid Artrit
- Kristal Artropatisi
- Sistemik Lupus Eritematozus
- Sistemik Skleroz ve Sjögren sendromu
- Vaskülitler
- Behçet Hastalığı
- İnflamatuvar Kas hastalıkları
- Ailevi Akdeniz Ateşi
- Amiloidoz
- Spondilartropatiler
- Romatolojide Laboratuar Testleri

İç Hastalıkları uzmanlık öğrencileri eğitimi:

Tam gün esasına dayalı olarak çalışmakta olan Romatoloji polikliniklerinde İç Hastalıkları asistan hekimi, her gün bir öğretim görevlisi eşliğinde hasta muayeneleri yapmakta ve Romatoloji pratiğinde karşılaşılan hastalıklar hakkında pratik eğitimi almaktadır. Ayaktan tedavi uygulamalarını izlemekte, yatan hastaların takibini yapmakta ve öğretim görevlisi eşliğinde Romatoloji konsultasyonlarını değerlendirmektedir.
Teorik eğitim Avrupa Romatoloji Derneğinin ön görmüş olduğu “Romatoid artrit ve tedavisi, Ankilozan Spondilit ve tedavisi, Sistemik Lupus Eritematozus ve tedavisi, Gut, Septik artrit, Behçet Hastalığı ve Vaskülitler” konu başlıkları altında verilmektedir. Bilimsel faaliyet amacıyla haftada 1 gün tüm öğretim görevlileri eşliğinde bilimsel makale sunulmakta ve tartışılmaktadır. Uzmanlık öğrencilerine makalenin yazılması ve yorumlanması uygulamalı olarak anlatılmaktadır.